Hyvä muistaa matkustettaessa ja Hotellivero Kreikassa

.

Hyvä muistaa ennen matkaa ja matkan aikana:

Huolehdi, että matkavakuutuksesi on voimassa. Tarkista myös mitä se kattaa!

Käsimatkatavaroihin ei saa pakata teräviä esineitä, kuten saksia tai veitsiä. Matkustamossa saa kuljettaa nesteitä korkeintaan 100 ml kokoisissa pakkauksissa ja kaikkien nestepakkauksien on mahduttava litran kokoiseen pussiin.

Lomalennoilla yleisin matkatavaroiden painoraja on 20 kg. Painorajaan sisältyy käsimatkatavara 5 kg, jonka matkustaja saa ottaa mukaansa matkustamoon. Matkatavarasäädökset voivat vaihdella lentoyhtiöittäin.

 

Ateriat lentomatkalla

Ateria lentomatkalla ei yleensä sisälly hintaan. Esim. Finnairin Euroopan lennoilla tarjoillaan maksutta kahvia, teetä ja mehua.

Useimmille lennoille on mahdollista ostaa lisämaksusta lentoateria. Huomioihan, että lentoateria on ostettava aina etukäteen. Tutustu tarkemmin kunkin lentoyhtiön tai matkanjärjestäjän käytäntöihin. Lennolle on mahdollista ostaa myös eri erikoisruokavalioiden mukaisia aterioita.

Virvokkeita voit ostaa lomalennoilla oman maun mukaisesti.

 

Kuljetukset lomakohteessa

Lentokenttäkuljetukset eivät normaalisti sisälly matkan hintaan.

1, 2 ja 3 viikon valmismatkoissa voit ostaa edestakaiset lentokenttäkuljetukset varausvaiheessa.

Lentokenttäkuljetukset maksavat noin 10–35 euroa. Esim. Apollomatkojen opas ei yleensä ole mukana lentokenttäkuljetuksessa.

Poikkeuksena ovat yhdistelmämatkat, joissa kuljetus sisältyy automaattisesti matkan hintaan. Tarkemmat tiedot kuljetuksista löydät kunkin matkakohteen sivuilta.

Valmismatkoille joustavin matka-ajoin ei ole mahdollista ostaa lentokenttäkuljetusta, vaan sinun tulee järjestää lentokenttäkuljetukset itse.

 

Kreikan hotellivero

Hotellivero peritään kaikista hotelliyöpymisistä. Hotellivero maksetaan per huone/yö sisään- tai uloskirjautumisen yhteydessä suoraan hotellille. Vero ei sisälly matkan hintaan ja veron osuus riippuu hotellin paikallisesta luokituksesta alla olevien tietojen mukaisesti.

1-2 tähden hotelli ja huoneistohotelli:        0,50 EUR per huone ja yö.
3 tähden hotelli ja huoneistohotelli:           1,50 EUR per huone ja yö.
4 tähden hotelli ja huoneistohotelli:           3,00 EUR per huone ja yö.
5 tähden hotelli ja huoneistohotelli:           4,00 EUR per huone ja yö.